seine schoemaker, 1946 ruinerwold,  kocht 25 jaar geleden zijn eerste verf en kwasten. het zou vervolgens nog tot 1996 duren voor ze in gebruik genomen werden.

een bezoek aan ton schulten in ootmarsum  veranderde zijn leven totaal. hij begon op MDF panelen  en ontwikkelde zijn eigen ontwerpen in zijn stijl.   bij het consensisme is het licht heel belangrijk omdat het een bepaalde sfeer oproept.

het twents-achterhoekse landschap is hierbij een bron van inspiratie.

maar hij wilde meer, nam les bij bert de wilde en willy lorenz, gebruikte graag de grove kwast voor stevige streken en zij stimuleerden hem hierin. naast het consensistische werk ontstonden zo ook expressieve landschappen, vaak met water, soms figuratief maar meestal met veel abstrakte elementen. de expressieve penseelstreken worden vaak aangevuld met het paletmes. zo zijn noord- groningen , de wadden en zeeland  geliefde onderwerpen, evenals tropische stranden van zanzibar.

volgde workshops bij doet boersma en had enkele jaren les bij jolande weekhout in diepenheim.

zijn werk is mede een uiting van gevoelens. het schilderen  is een waardevolle vrijetijdsbesteding, waarin hij veel kwijt kan.

hij was lid van schildergroep de krabbel en was bestuurlijk betrokken bij kunstkring BArt.

een  aantal doeken hangt  in binnen en buitenland.

seine schoemaker, batendijk 2, 7273 pa haarlo [gld]   0545-274633   seinejg@hotmail.com